Mielipide: Toinen käsi suojelee, toinen ei

Keskisuomalainen 24.2.2021

Hallituksen ennätyksellisistä suojelu- ja ennallistamispanoksista huolimatta soiden ja metsien tulevaisuus näyttää huonolta.  Tuhansia hehtaareja suota on edelleen varattu turpeen nostolle. Ilomantsissa aloittelee turvetta käyttävä aktiivihiilitehdas ja Kemin uusi sellutehdas nielee Lapin erämaat.

Olisi kiva kuvitella ympäristöministeriön panostusten ratkaisevan monimuotoisuuskriisin ja ilmastonmuutoksen, mutta ne ovat aivan riittämättömiä verrattuna siihen lapselliseen intoon, millä toisaalla kiihdytetään monimuotoisuuskatoa ja ilmastonmuutosta. 

Maailman talousfoorumi on luokitellut monimuotoisuuskadon ja ilmastonmuutoksen suurimpien yhteiskunnallisten uhkien joukkoon. Nämä uhat eivät ole ainoastaan ympäristöasioita vaan ne on otettava vakavasti huomioon kaikissa ministeriöissä, valtuustoissa ja lautakunnissa. 

Tarmo Ketola, biologi, dosentti, Petäjävesi

alkuperäinen otsikko oli: Kun toinen käsi suojelee, toinen hakkaa, kyntää ja kuokkii, mutta toimitus oli tämän muuttanut.

kuva: Anssi Vainikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s