Mielipide: Tervetuloa Päijänteen biosfäärialue

Keskisuomalainen Joulukuu 2021.

Metsänhoitoyhdistyksen ja MTK:n toimijat ottivat kantaa (KS 16.01.2022) Päijänteen biosfäärialueen perustamista vastaan. Kunnon syitä he eivät vastustukselleen eritelleet, mutta muistivat pelotella epävarmuudella. 

Suomessa biosfäärialueita on kaksi, joista Pohjois-Karjalan biosfäärialue on perustettu jo 1992. Sen “Tavoitteena on kehittää alueellisia toimintatapoja, jotka ottavat huomioon luonnon, talouden, kulttuurin ja yhteisöt.” Eli juuri niitä samoja kokonaiskestävyyden asioita, joita metsänhoitoyhdistysten pitäisi itsekin noudattaa.

Entäs se epävarmuus? Kurkkaus Pohjois-Karjalan metsänkäyttöilmoituksiin paljastaa, että kaatuu metsää aukoksi biosfäärialueellakin. Mikko, Pauli, Petri ja Anja: ei siis syytä pelkoon. Tervetuloa Päijänteen biosfäärialue.

Tarmo Ketola, dosentti, biologi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s