Valtuustoaloite

21.2.2022 Petäjäveden vihreän valtuustoryhmän valtuustoaloite luontokohteiden ympärivuotisen saavutettavuuden parantamiseksi.

Korona on ajanut Suomalaiset retkeilemään. Kansallispuistojen kävijämäärät ovat moninkertaistuneet kuin myös retket lähiluontoon. Korona-aika onkin osoittanut lähiluonnon tärkeyden ja näyttänyt karulla tavalla kuinka vähissä edustavat lähiluontokohteet ovat erityisesti talvisin. 

Petäjävedellä on kaksi hyvin suosittua retkeilykohdetta, joiden käyttöä hankaloittaa talvisin tiestön auraamattomuus. Talvikunnossapidon puute pidentää myös kelirikkokautta, joka estää aikaisin keväällä, retkeilykauden ollessa jo käynnissä, retkeilyn näillä kohteilla. 

Me allekirjoittaneet esitämme, että Petäjäveden kunta järjestää talvisin teiden kunnossapidon Tampinkierrokselle ja Karhunahtaalle. 

Tämä parantaa paikallisten matkailuyritysten toimintaedellytyksiä hiljaisemman talvisesongin aikana, lisää kunnan ulkopuolisten retkeilijöiden määrää ja palveluiden käyttöä ja mikä tärkeintä parantaa Petäjäveden kunnan asukkaiden virkistysmahdollisuuksia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s